Raketaanval tijdens Formule E-race in Saudi-Arabië

Twitter
Twitter

Vrijdag en zaterdag vonden er in Riyadh twee Formule E-races plaats waaraan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne deelnam. Beide races leken op het eerste zicht probleemloos te zijn verlopen maar na afloop van de tweede race vond er een raketaanval plaats.

De aanval vond plaats tijdens de podiumceremonie van de tweede Formule E-race die door de Brit Sam Bird werd gewonnen. Plots waren er enkele luide knallen boven de hoofdstad Riyadh te horen.

Vermoedelijke was de aanval gericht vanuit de Yemenitische Houthis die al enkele jaren tegen het regime in Saudi-Arabië strijden. Onder andere kroonprins Mohammed bin Salman was één van de genodigden tijdens de festiviteiten na afloop van de race.

De raketaanval boven Riyadh werd mits het gebruik van afweergeschut en patriot-raketten succesvol onderschept. Tijdens de aanval vielen er gelukkig geen gewonden, al werd wel een huis door vallende brokstukken beschadigd.

Op 5 december staat er voor het eerst in de geschiedenis een F1-race in Saudi-Arabië gepland. In tegenstelling tot de Formule E-race vindt de F1-race plaats in de straten van Jeddah.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022