Ralf Schumacher ziet neefje Mick samen met Nico Hulkenberg bij Alfa Romeo in 2021

De kans bestaat dat Alfa Romeo volgend jaar met een compleet nieuwe line up aan het F1-seizoen 2021 zal beginnen. Ralf Schumacher acht de kans reëel dat zijn neef Mick zijn F1-debuut kan maken aan de zijde van Nico Hulkenberg.


Er bestaat al langer onzekerheid over het rijdersduo van Alfa Romeo voor volgend seizoen. Kimi Raikkonen wordt er nu eenmaal niet jonger op en de vraag rijst of de wereldkampioen van 2007 nog wel zin heeft in een seizoen gevechten leveren in de achterhoede.

Aan de andere kant hebben we Antonio Giovinazzi, die ook in zijn tweede jaar bij Alfa Romeo als Ferrari-junior niet altijd weet te overtuigen. Het feit dat de Scuderia Carlos Sainz heeft aangetrokken om vanaf volgend jaar naast Charles Leclerc te racen doet Giovinazzi op een zijspoor belanden en dan hebben we het nog niet gehad over al het aanstormend jong talent van de Ferrari Driver Academy.

Robert Schwartzman en Callum Ilott bezetten de eerste twee plaatsen in het F2-kampioenschap en Mick Schumacher vinden we terug op de vierde plaats. Ralf Schumacher ziet alvast een kans voor zijn neef Mick om bij Alfa Romeo aan de slag te gaan volgend jaar maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat de andere twee Ferrari-juniors in de kou zullen blijven staan.

“Iedereen weet dat er een nauwe samenwerking is tussen Ferrari en Alfa Romeo, het zou dus logisch zijn om er een jong talent te stallen,” aldus Schumacher tegenover ‘Sky.’

“Ik denk bovendien ook dat ze op zoek zijn naar twee nieuwe rijders, een jong talent naast een ervaren rijder. Misschien zijn er al onderhandelingen bezig met Hulkenberg.”

“Voor Alfa Romeo loopt het momenteel niet zo goed, en dat is nog zacht uitgedrukt. Ze zouden er dus niets aan verliezen om een jonge rijder op vrijdag in actie te laten komen.”

Volgens Ralf zou dat ook een logische keuze zijn en indien gewenst kan er ook nog een andere Ferrari junior bij Haas, dat ook nauw samenwerkt met Ferrari, gestald worden.

“Als Ferrari haar drie juniors ergens wil stallen is dat de logische keuze,” besluit Ralf Schumacher.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print