RB zakt met gerecycleerde onderdelen voor haar F1-bolide af naar Imola

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

RB zal tijdens de GP van Emilia Romagna gebruikmaken van onderdelen die geproduceerd werden met gerecycleerd materiaal.

Het zusterteam van Red Bull zal gebruikmaken van voorvleugels die geproduceerd werden met een mal die bestaat uit gerecycleerd materiaal van onderdelen die normaal gesproken zouden weggegooid worden. Nu krijgen ze echter een tweede leven in het productieproces voor nieuwe onderdelen.

Volgens RB is ongeveer de helft van de uitstoot van een F1-team afkomstig van het produceren van mallen. Om dat voelbaar terug te brengen heeft het team de handen in elkaar geslagen met Herambiente, een bedrijf dat naar eigen zeggen afval wil omzetten in een hulpmiddel voor mensen, het milieu en bedrijven.

Herambiente maakt deel uit van de Hera Groep, opereert vanuit Bologna en is de marktleider in afvalverwerking in Italië. 

“Het koolstofvezelrecyclingproject van Herambiente sluit perfect aan bij de doelstellingen van VCARB en de Red Bull GmbH groep, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot in het wereldkampioenschap Formule 1,” aldus VCARB.

De CEO van Herambiente, Andrea Ramonda, is opgetogen over de samenwerking en laat weten dat het recycleren van koolstofvezel zal helpen om de doelen te behalen in verschillende sectoren.

“Deze samenwerking heeft een strategische waarde als het gaat om het bevorderen van korte en circulaire ketens in Italië en de rest van Europa,” zei hij.

“Koolstofvezelregeneratie is een baanbrekend project dat goed teamwork vereist, waarbij elke partner zijn middelen en vaardigheden inbrengt, met als gemeenschappelijk doel het genereren van ecologische, economische en sociale voordelen.”