Rechtszaak gestart na berichtgeving over medische toestand Michael Schumacher

In Hamburg is deze week een rechtszaak begonnen waarin berichtgeving van het boulevardtijdschrift ‘Bunte’ in twijfel wordt getrokken.
image
‘Bunte’ berichtte in december 2015 dat Michael Schumacher opnieuw kan stappen, iets dat door Sabine Kehm, de woordvoerster en manager van Schumacher, ontkend werd.

“Jammer genoeg worden we gedwongen tot een verduidelijking via een persbericht. De bewering dat Michael opnieuw kan gaan is op niets gebaseerd,” luidde het destijds bij Sabine Kehm, de woordvoerster van Michael Schumacher.

Voor het gerecht in Hamburg is nu een rechtszaak begonnen waarbij de (valse) berichtgeving van ‘Bunte’ het onderwerp van discussie is. De advocaten van Schumacher eisen een schadevergoeding van 100 000 euro. Advocaat Felix Damm haalde nogmaals de verklaring van Sabine Kehm aan en liet verstaan dat het mirakel van rond Kerstmis een ‘kwakkel’ was.

Volgens de advocaten van Schumacher is de medische toestand van Michael Schumacher een privé-aangelegenheid, daar waar ‘Bunte’ aanhaalt dat de zevenvoudig wereldkampioen een publiek figuur is.

De rechtszaak wordt met veel aandacht gevolgd, aangezien de advocaten van Schumacher uiteraard bij een uitspraak in hun voordeel meteen een stok achter de deur hebben om zogenaamde nieuwe ‘kwakkels’ over de medische toestand van Michael Schumacher aan te vechten. De rechtszaak kan dan ook mogelijk een einde brengen aan de vele speculaties over de toestand van Schumacher.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}