Red Bull beslist vrijdag of het KERS gebruikt

Tijdens de openingsrace van het seizoen 2011 kon Vettel de overwinning behalen zonder KERS, maar wat in Maleisië ?
De concurrentie was met verstomming geslagen toen Vettel in Australië zowel de pole als de overwinning behaalde zonder dat hij daarvoor KERS op de wagen had. Aanvankelijk dacht men nog dat Red Bull over een KERS-variant beschikte die enkel tijdens de start te gebruiken was, maar ook dat ontkende Christian Horner na afloop van de race.

Geen KERS dus bij Red Bull op zaterdag en zondag in Australië. Het team testte ermee tijdens de oefensessies op vrijdag maar oordeelde dat het systeem niet betrouwbaar genoeg was. Horner zei na afloop van de GP van Australië dat het wel de bedoeling was om in Maleisië met KERS te rijden, maar ook dat lijkt nog niet helemaal vast te staan.

Eerst zal KERS opnieuw getest worden tijdens de oefensessies op vrijdag. Indien vervolgens de evaluatie van het systeem goed is dan zal Red Bull in Sepang ook KERS op zaterdag en zondag gebruiken.

“KERS gaf in Australië niet echt problemen op vrijdag, we hadden er alleen weinig vertrouwen in omdat we er nog niet veel mee gereden hadden,” aldus Horner tegenover BBC.

“Nu hebben we voldoende kilometers gereden en nadat we alle onderdelen geïnspecteerd hebben is ons vertrouwen ook gegroeid. Wanneer het in Maleisië op vrijdag goed functioneert dan zullen we het tijdens de race ook gebruiken.”

Afwachten tot vrijdag dus …
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview3980.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print