Red Bull denkt al na over het pensioen van Adrian Newey: “We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft vertelt dat er bij Red Bull al gesprekken zijn geweest over wat er moet gebeuren als Adrian Newey met pensioen zou gaan.    

Sinds 2006 is Adrian Newey verbonden aan Red Bull en net als bij de andere teams waar hij aan verbonden was heeft dit geleid tot successen. Hij bracht destijds bakken aan ervaring mee van bij Williams en McLaren en anno 2022 kaapt hij nog steeds de grootste prijzen weg met Max Verstappen en Red Bull.

Maar alles heeft een houdbaarheidsdatum en Newey wordt er ook niet jonger op. En hoewel niets erop wijst dat Newey er de brui aan zou geven houden ze er bij Red Bull toch rekening mee dat hun sterontwerper er op een dag eens mee op zal houden.

“Het is iets wat we natuurlijk al bekeken hebben en wat we al besproken hebben,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover het Australische ‘Speedcafe.’

“Adrian’s rol als Chief Technical Officer is natuurlijk geëvolueerd met de Advanced Technologies-afdeling en de RB17 hypercar die we eerder dit jaar aankondigden.”

“Hij verdeelt zijn tijd over verschillende projecten en dat heeft de andere jongens gedwongen om een stap naar voor te zetten.”

“We hebben Pierre Wache als technisch directeur en het technische team. Ze hebben fantastisch werk geleverd en Adrian werkt nauw samen met die groep.”

“Hij heeft een encyclopedie aan kennis maar het is geweldig om te zien hoe sterk en diepgaand we technisch zijn en hoe ze hebben gepresteerd.”

De grootste uitdaging wordt voor Red Bull uiteraard de successen van de voorbije seizoenen blijven herhalen. De boete van zeven miljoen dollar die Red Bull kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond maakt dat er niet gemakkelijker op. 

“Natuurlijk is het pijnlijk. Het dwingt ons om efficiënt te zijn en heel kieskeurig in de runs die we doen”, aldus Horner.

“Het is gewoon iets waar we mee om moeten gaan. Het is eerder een handicap dan een voordeel, dus we zullen zien hoe het uitpakt.”

“Maar we zullen er alles aan doen om de schade die het zou kunnen veroorzaken te beperken.”