Red Bull: “Een zoetzure dag maar fantastisch om Alex zijn eerste podium zien te behalen”

Voor Red Bull-teambaas Christian Horner was het een dag van uitersten. De race van Max Verstappen zat er al snel op maar Alex Albon wist zijn eerste podium in de F1 te scoren.


Het zal voor Christian Horner geen makkelijke middag geweest zijn met een rijder die behoorlijk teleurgesteld was en een andere die het beste resultaat in zijn carrière wist te behalen. Het valt het beste samen te vatten als een dag van vreugde en verdriet.

“Het is een zoetzure dag maar het is fantastisch om Alex zijn eerste podium in de F1 te zien behalen,” aldus Horner op de officiële website van Red Bull.

“Hij heeft het goed gedaan gedurende het hele weekend en hij moest het opnemen tegen een aantal moeilijke tegenstanders om zich terug te vechten na een aantal moeilijke starts.”

“Alle lof komt ook helemaal voor zijn rekening omdat hij alle negativiteit en kritiek van buitenaf niet de bovenhand heeft laten nemen. Hij heeft zich herpakt en hij heeft een eerste klasseprestatie neergezet. Ik denk dat dit podium een boost voor zijn zelfvertrouwen gaat zijn en ik ben zeker dat hij hier sterker uit komt.”

“Spijtig genoeg kon Max ons niet laten zien wat hij in zijn mars had na een een veelbelovende kwalificatie en positief gevoel voor de race. Hij deed het goed bij de oorspronkelijke start en was naast Lewis maar dan viel het vermogen weg en viel hij terug naar het middenveld. Daar werd hij langs achter aangereden en eindigde zijn race in de grindbak.”

“Het was enorm teleurstellend voor hem want hij had veel verwacht van vandaag en je kon zijn dat we in het algemeen een goed pakket hadden. Zowel Honda als het team bekijken het probleem zodat we kunnen voorkomen dat dit niet opnieuw zal gebeuren.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print