Red Bull gaat haar Honda-motoren niet ‘rebranden’ in 2019

In tegenstelling tot de voorbije seizoenen zullen de motoren bij Red Bull Racing vanaf volgend jaar niet ‘gerebrand’ worden. Er zal dus gewoon Honda in de teamnaam staan en niet ‘Tag Heuer’.


Het eventueel rebranden van de motoren werd zowel binnen Red Bull alsook Honda en Aston Martin besproken. Er werd aanvankelijk gedacht dat Red Bull de naam van de motoren zou rebranden naar ‘Aston Martin’ maar Aston Martin en Honda maken er allebei geen probleem van dat beide merken in de teamnaam staan.

“Aston Martin staat voor sportwagens, wat overlapt met ons NSX-model,” aldus Honda-baas Masahi Yamamoto tegenover ‘Speed Week’.

“We hebben dit op bestuursniveau besproken ze vinden het geen probleem. Het is eigenlijk redelijk grappig. In Tokyo is er onlangs tegenover ons hoofdkwartier een nieuwe autodealer opengegaan. Welk merk? Aston Martin,” lachte Yamamoto.

Ook Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, maakt er geen probleem van.

“Laat ons zeer duidelijk zijn, de naam van het team is Aston Martin Red Bull Racing en de FIA voegt daar dan vervolgens de naam van de motorleverancier aan toe,” aldus Palmer tegenover ‘Motorsport.com’.

De voorbije seizoenen stond er achter de naam van Red Bull Racing echter Tag Heuer, omdat de motoren ‘gerebrand’ werden.

“Maar laat ons eerlijk zijn. Terwijl het TAG genoemd werd wist iedereen dat Renault de motorleverancier was. Op dat vlak, wat is het verschil tussen Renault en Honda?”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022