Red Bull gaat haar strategie evalueren

Red Bull incasseerde in Zuid-Korea een uppercut van jewelste. Het team zal alvast bekijken of het haar strategie moet aanpassen om alsnog aanspraak te kunnen maken op de titel.
Sebastian Vettel moest opgeven door motorproblemen terwijl Mark Webber crashte, het was alvast een resultaat om snel te vergeten. Toch zal Red Bull nu moeten bekijken of het niet volledig zijn steun moet uitspreken voor de titelambities van Mark Webber.

Webber staat immers veel dichter achter Alonso dan Vettel. Vettel staat op 25 punten van de Spanjaard, wat erop neerkomt dat Vettel al eens moet winnen terwijl de Spanjaard geen punten behaalt.

Bij Red Bull wil men dan ook voor de GP van Brazilië bekijken of men de teamstrategie moet aanpassen aan de nieuwe situatie.

“Ik heb nog niet alle mogelijke berekeningen en scenario’s bekeken, maar we moeten alles in overweging nemen met het oog op de race in Brazilië,” zei Christian Horner.

Christian Horner is er echter nog niet van overtuigd om Mark Webber resoluut de nummer één positie binnen het team te geven.

“Zoals je kon zien wisselde de wk-leider tijdens de race tussen drie rijders op drie momenten in de race. We hebben Alonso uiteindelijk 25 punten weggegeven, wat uiteraard erg frustrerend is.”

Ook Christian Horner is er alvast van overtuigd dat echt alles nog mogelijk is in de wk-strijd.

“Dit kampioenschap zal pas beslist worden tijdens de laatste ronde van de race in Abu Dhabi. Mark is tweede en Vettel is vierde in de wk-stand. Het verschil tussen de vierde plaats van Vettel en Alonso is echter maar 25 punten, evenveel als een overwinning.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021