“Red Bull heeft geen actieve ophanging”

Reeds geruime tijd zijn er geruchten dat het team van Red Bull zou gebruikmaken van een soort actieve ophanging. Bij Red Bull zelf wil men resoluut deze geruchten de kop indrukken.
Red Bull Racing zou via de schokdempers een soort van actieve ophanging bewerkstelligen, maar bij het team wenst men de recente geruchten nu uitdrukkelijk tegen te spreken.

Er zijn zelfs geruchten dat het team via een soort gas er voor zou kunnen zorgen dat de wagen tijdens de kwalificatie dichter bij de grond zou rijden. Voor de race zou men er dan weer voor kunnen zorgen dat de afstand tot de baan groter is. Dit is uiteraard noodzakelijk omdat de wagen bij aanvang van de race volgetankt is en dan ook veel zwaarder is.

Een wijziging in de ophanging is echter compleet illegaal. Christian Horner wil de geruchten dan ook naar de prullenmand verwijzen.

“We hebben er geen, zo simpel is het nu eenmaal,” aldus Christian Horner. “Indien McLaren er een zou hebben in China, dan zullen we er protest tegen indienen. Het is immers illegaal. De FIA heeft onze wagen in Maleisië uitvoerig onderzocht en ze zijn er tevreden over. Ze zouden moeite hebben om iets te vinden aangezien er helemaal niets is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}