“Red Bull heeft komend F1-seizoen geen excuses meer”

Dr. Helmut Marko stelt de verwachtingen voor het komende F1-seizoen scherp en daarbij horen op zijn minste meer dan vijf overwinningen.


Het voorbije jaar werd door Red Bull algemeen beschouwd als een overgangsjaar. Het was het eerste seizoen met Honda als nieuwe motorpartner maar desondanks waren er toch ook verwachtingen. Die werden volgens Dr. Helmut Marko niet ingelost.

“We slaagden er niet in op vorig jaar het volledige potentieel te benutten want we slaagden er niet in om minstens vijf races te winnen,” aldus Marko tegenover de ‘Kronen Zeitung’.

Red Bull slaagde er met Max Verstappen in om drie races te winnen, waaronder de thuisrace van Red Bull in Oostenrijk. Daarnaast veroverde Verstappen ook nog twee poleposities maar dit alles was duidelijk onder de verwachtingen van Red Bull.

“Een van de redenen waardoor we geen vijf races wisten te winnen is omdat we in enkele ‘ongelukkige’ situaties en aanrijdingen betrokken geraakte,” aldus Marko.

“Aan de andere kant waren we ook wat laat met de ontwikkeling van de wagen. De Honda-motor en ons chassis werden pas later in het seizoen beter.”

Komend seizoen moet het dus beter en ondanks dat Helmut Marko geen specifiek aantal overwinningen als doel wil voorop stellen meent hij toch dat er meer dan vijf overwinningen behaald moeten worden.

“2020 zal zeker en vast een ander jaar zijn,” blikt hij vooruit naar komend F1-seizoen. “Ik wil geen specifiek aantal overwinningen als doel voorop stellen maar het zouden er meer dan vijf moeten zijn.”

Eerder had ook Red Bull-teambaas Christian Horner al laten uitschijnen dat Red Bull er dit jaar vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen zou moeten staan en meteen voor de overwinning zou moeten strijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021