Red Bull: “Het zit niet in ons om nu op te geven, we gaan er voluit voor”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner blijft zijn team volop de huidige wagen ontwikkelen om de strijd om de wereldtitel te kunnen winnen. Daarmee hypothekeert het mogelijk de ontwikkeling van de F1-bolide van 2022 wanneer er ingrijpende reglementswijzigingen ingaan.

Door het nieuwe budgetplafond moeten teams meer dan ooit een moeilijke beslissing nemen over het inzetten van hun middelen en personeel. Wanneer verschuiven ze de focus naar de wagen voor volgend seizoen en stoppen ze de ontwikkeling van de huidige wagen.

Bij Red Bull blijven ze de huidige wagen echter resoluut verder ontwikkelen omdat ze de titelstrijd dit jaar absoluut willen winnen.

“Het zit bij ons als raceteam ingebakken en het is niet onze cultuur om eender welk seizoen op te geven,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

“Uiteraard moeten we binnen het budgetplafond werken, wat het ons iets moeilijker maakt. Maar mensen in deze sport hebben een kort geheugen en je moet er voluit voor gaan.”

“Iedere race is een opportuniteit. Het betekent dat men iets harder moet werken, iets langer moet werken om dat te verwezenlijken. Iedereen gaat ervoor.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022