Red Bull: “Honda heeft motorprobleem Max Verstappen gevonden en opgelost”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Honda de oorzaak van een motorprobleem gevonden waardoor Max Verstappen in Australië moest opgeven en het ook opgelost. Verstappen en Red Bull blijven daardoor dit raceweekend gespaard van nieuwe motorproblemen.

Nadat in Bahrein beide Red Bull F1-bolides moesten opgeven door een brandstof gerelateerd probleem kreeg Max Verstappen ook in Australië af te rekenen met een motorprobleem. Uiteindelijk moest Verstappen daardoor voor de tweede keer in drie races opgeven.

“We hebben samengewerkt met onze collega’s van Honda in Japan en ze hebben de oorzaak van het probleem gevonden. Ze hebben het opgelost en ik geloof dat we voor dit weekend een oplossing hebben,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het was gewoon zeer, zeer ongelukkig. Het was een onderdeel dat tienduizenden kilometers heeft afgelegd zonder dat er ooit een probleem mee was. Jammer genoeg trad het probleem in Australië op het verkeerde moment op.”

Max Verstappen kijkt na amper drie races aan tegen een achterstand van maar liefst 46 punten op wk-leider Charles Leclerc.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print