Red Bull is bevreesd: “Mogelijk heeft de concurrentie daarvan geprofiteerd”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, vreest dat de concurrentie mogelijk heeft geprofiteerd van de langdurige focus die zijn team op het seizoen 2021 moest leggen, dit omwille van de intense strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

De titelstrijd werd vorig jaar pas tijdens de allerlaatste ronde van de allerlaatste race beslist en dat heeft mogelijk gevolgen voor de campagne van Red Bull komend seizoen.

Red Bull verlegde net als de andere teams al snel het grootste deel van haar focus en middelen naar de ontwikkeling van de 2022-bolide maar toch vreest Christian Horner dat de concurrentie heeft kunnen profiteren van de intense titelstrijd vorig jaar.

“We willen uiteraard verder bouwen op wat we vorig jaar bereikt hebben, het is ons doel om de wereldtitel te behouden,” aldus Horner gisteren tijdens de presentatie van de RB18.

“Het grote onbekende is of we in de regels iets gemist hebben. Heeft een ander team geprofiteerd van onze focus en inspanningen tijdens 2021?”

“We geloven dat we met de RB18 een goede wagen hebben, om de wagen tot leven te laten komen en hem vandaag te zien is geweldig. Het is het hoogtepunt van de enorme inspanningen van het team en we kijken er naar uit om hem in actie te zien op het circuit.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner