“Red Bull kan nog steeds een ‘oude’ Ferrari-motor krijgen”

Red Bull is nog steeds op zoek naar motoren voor het F1-seizoen 2016. Heel wat deuren zijn ondertussen, al dan niet definitief, gesloten. Ferrari reikt echter nog steeds een oplossing aan.
image
FIAT-baas, en dus ook Ferrari-baas, Sergio Marchionne heeft afgelopen weekend immers laten verstaan dat Ferrari nog steeds bereid is om Red Bull eventueel motoren te leveren.

Dat Ferrari een mogelijkheid is voor Toro Rosso, het zusterteam van Ferrari, is reeds langer duidelijk. Red Bull zelf is echter niet tevreden met een motor die een jaar oud is, al is het maar de vraag of het een betere optie heeft dan met de Ferrari-motor uit 2015 in 2016 rijden.

Anderzijds is er echter onlangs een reglementswijziging doorgevoerd waarbij fabrieksteams en klantenteams dezelfde motor dienen te gebruiken. Indien de teams echter unaniem tot een akkoord komen kan hier nog van afgeweken worden. Red Bull ligt momenteel sowieso dwars.

Het ziet er echter naar uit dat er daarover een soort van compromis zal moeten worden gevonden. Anders dreigt Red Bull, in afwachting van de introductie van een eventuele onafhankelijke motor in 2017, effectief zonder motoren te vallen. Tenzij het daadwerkelijk alsnog in 2016 doorgaat met motoren van Renault.

“De mogelijkheid blijft bestaan dat we met Red Bull samenwerken, maar niet waarbij we dezelfde motor leveren als de motor die we zelf gebruiken,” aldus Marchionne. “Er is de wil om als toeleverancier met hen samen te werken.”

Red Bull liet vorige week verstaan dat het uiterlijk binnen een tweetal weken definitief een beslissing wil nemen over haar motor alsook het al dan niet deelnemen aan het F1-seizoen 2016.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}