Red Bull kopieert ontwerp Ferrari-spiegels

Op donderdag gaan de garages al open en voorafgaand aan een raceweekend is het dan speuren naar nieuwe ’technische’ spitsvondigheden. Bij Red Bull Racing vielen alvast de nieuwe spiegels op, die het leek gekopieerd te hebben van Ferrari.


Red Bull Racing beschikt niet over de krachtigste motor en een krachtige motor is erg belangrijk op het circuit van Spa-Francorchamps. Een hoge topsnelheid halen is immers noodzakelijk indien je tijdens de GP van België succesvol wil zijn.

De motor hebben ze uiteraard niet zelf in de hand en daarom hebben ze bij Red Bull Racing het ontwerp van de spiegels aangepast. Daarbij heeft Red Bull mooi gekeken naar Ferrari en dat ontwerp grotendeels gekopieerd. Bedoeling van de ‘open spiegels’ is om een hogere topsnelheid te halen door minder luchtweerstand te genereren.

Naast de nieuwe spiegels zal Red Bull Racing ook met een zogenaamde ‘low drag-vleugels’ rijden. Daarmee hoopt de renstal haar handicap met de Renault-motor enigszins te compenseren.

Grote vraag is echter in welke mate dat door de vleugels gecompenseerd zal worden. Ook Mercedes en Ferrari brengen steeds voor Spa-Francorchamps speciaal ontwerpen achtervleugels mee.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen