“Red Bull kwam in 2018 zo’n 50 pk tekort”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner slaagde Red Bull er het voorbije seizoen niet in om voor de wereldtitel te strijden omdat het op vlak van de motor zo’n 50 pk tekort kwam.


Red Bull slaagde erin om dit jaar vier races te winnen, Daniel Ricciardo en Max Verstappen wonnen elk twee races. Echt een bedreiging vormen voor Mercedes en Ferrari kon Red Bull echter niet. Het slaagde er dan ook niet in om te. strijden voor de titel.

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat de reden daarvoor terug te vinden is bij de motor. Volgens Horner kwam de Renault-motor zo’n 50 pk tekort om te kunnen strijden voor de titel. Daarnaast zat ook de betrouwbaarheid niet goed, vooral Daniel Ricciardo moest enorm veel zijn wagen langs de kant parkeren.

“Het mankeerde ons aan betrouwbaarheid,” gaf Christian Horner toe. “We hadden zo’n elf of twaalf opgaves dit jaar. Dat was onze grootste achillespees.”

Daarnaast ontbrak het de wagen echter ook aan zo’n 40kw, ofwel 50pk.

“Het is altijd makkelijk om te zeggen ‘Wat als …’,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Maar indien er een extra 40kw achterin de wagen had gelegen dan had ons seizoen er helemaal anders kunnen uitzien.”

“Wanneer je naar de andere teams kijkt die met dezelfde motor reden dan zie je een groot verschil. Zowel Renault als fabrieksteam, alsook mede-klantenteam McLaren kwam niet in de buurt van een podium, laat staan een overwinning.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022