Red Bull meest betrouwbare team

Van de huidige teams, heeft Red Bull de meest betrouwbare wagen op de grid. Dat blijkt als je de cijfers bekijkt van het huidige seizoen tot op vandaag.
image

Red Bull is het enige team dat tot nu toe elke ronde heeft geracet dit seizoen. In het totaal reeds 1362 raceronden. Daarbij wisten de twee piloten Webber en Vettel ook in elke race punten te scoren en lieten ze geen enkel ander team toe om de pole te pakken in de elf races die al achter de rug zijn.

Cijfers die Vettel toch wel wat vertrouwen moeten geven voor het behalen van een tweede wereldtitel, ondanks de ietwat tegenvallende resultaten van de afgelopen races en de problemen die het team gehad heeft met het KERS systeem. Al is tegenvallend een relatief begrip als je de resultaten van sommige andere teams bekijkt.

Team Lotus, die ook met Renault motoren rijden zijn het minst betrouwbare team. Zij wisten slechts 77% of 1053 van alle ronden af te leggen. Grote verassing misschien is Force India die eveneens over een betrouwbaar pakket beschikken en daarmee tweede in de rangschikking staan, voor Ferrari, McLaren en Toro Rosso. Ook nu wordt nog maar eens de slechte prestatie van Williams duidelijk met maar liefst zeven uitvalbeurten en slechts twee maal in de punten geëindigd.

Nu mag Vettel misschien dan wel vertrouwen uit deze analyses halen, de buit is zeker nog niet binnen ook al wist hij zes overwinningen te boeken dit seizoen. In 2005 wist Räikkönen zeven keer te winnen en hij werd uiteindelijk toch geen wereldkampioen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print