“Red Bull moet rustig blijven en geen vleugels krijgen”

Voor Red Bull was het vandaag opnieuw een zeer bemoedigende testdag. Gasly reed maar liefst 136 ronden en de tweede snelste tijd, op slechts enkele duizendsten van Lando Norris die in de McLaren de snelste tijd reed.


Het was de zoveelste positieve testdag voor Red Bull Racing en dat doet uiteraard dromen van een goede start van het nieuwe F1-seizoen. Pierre Gasly waarschuwt echter dat Red Bull op haar hoede moet blijven en dus met beide voeten op de grond moet blijven. Red Bull mag met andere woorden nog geen vleugels krijgen.

“We proberen ons op onszelf te focussen en ons programma af te werken. Tot dusver ging het goed,” aldus Gasly na afloop van de test vandaag. “We slaagden erin om alles te doen wat gepland stond, we reden heel wat ronden, wat goed is voor de motor en de wagen.”

Volgens Gasly blijft het echter moeilijk om in te schatten wat de onderlinge krachtsverhoudingen zijn, bovendien moet Red Bull haar RB15 nog meer tot het uiterste pushen.

“We weten dat we heel wat potentieel hebben maar we weten niet wat de anderen momenteel aan het doen zijn.”

“We proberen ons te verbeteren waar we denken problemen te ondervinden. Ik denk dat we ruwweg een idee hebben. We moeten met de voeten op de grond blijven en ons werk doen. Het zal allemaal erg dicht bij elkaar zitten.”

“Iedere dag proberen we iets meer te pushen maar we zijn nog niet voluit gegaan,” besloot Gasly.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print