Red Bull neemt rode lantaarn over van McLaren: minste aantal ronden dit seizoen

Red Bull Racing heeft in Azerbeidzjan een weinig benijdenswaardige positie overgenomen van McLaren. Na afloop van de race in Baku is het immers het team dat dit seizoen tot dusver het minste aantal ronden heeft afgelegd.

Dat McLaren-Honda met heel wat betrouwbaarheidsproblemen kampt, dat is algemeen geweten. De Honda-motor gaf al regelmatig de geest maar in Azerbeidzjan slaagden beide McLarens erin om de finish te bereiken.

Voor Red Bull was het dan weer een race met gemengde gevoelens. Daniel Ricciardo wist geheel onverwacht te zegevieren terwijl Max Verstappen moest opgeven met opnieuw een technisch probleem. Het was als de vierde opgave in acht races dit seizoen voor Verstappen.

In totaal was het de zesde keer dit seizoen dat een wagen van Red Bull moest opgeven en dat laat zich nu ook overduidelijk voelen in de statistieken. Door de dubbele finish van McLaren en de opgave van Verstappen heeft Red Bull Racing nu de rode lantaarn in handen wat betreft het minst aantal gereden ronden dit seizoen. Force India legde tot dusver het meeste aantal ronden af, 956 om precies te zijn.

Aantal afgelegde ronden per team tot dusver dit seizoen:
1. Force India – 956
2. Mercedes – 946
3. Ferrari – 903
4. Sauber – 829
5. Haas F1- 809
6. Toro Rosso – 749
7. Williams – 745
8. Renault – 738
9. McLaren – 716
10. Red Bull – 685


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer