Red Bull: nieuwe wagen is een evolutie, geen revolutie

Uiteraard is men bij Red Bull volop bezig met de ontwikkeling van de RB7. De nieuwe wagen zal naar verluidt een evolutie van de RB6 zijn.
Volgens Adrian Newey moeten we bij de nieuwe wagen vooral denken aan een evolutie van de bestaande wagen in plaats van een wagen die radicaal anders is dan de huidige. Red Bull wil met andere woorden verder bouwen op de RB6 waarmee het beide titels veroverde.

Voor de wagen van 2011 moeten de teams met enkele belangrijke aanpassingen rekening houden. Zo zal de gewichtsverdeling opmerkelijk anders zijn, is er de terugkeer van KERS en wordt de dubbele diffuser verboden.

Toch zorgen al deze wijzigingen er volgens Newey niet voor dat er radicale wijzigingen aan het ontwerp van de wagen moeten gebeuren. Volgens Newey zal de RB7 dan ook eerder een evolutie zijn van de huidige wagen dan dat hij radicale nieuwigheden zal bevatten.

“Het zal een evolutie zijn van de huidige wagen,” zei Newey. “Het DNA van de wagen is hetzelfde. De RB6 was een evolutie van de vorige wagen en zijn opvolger zal opnieuw een evolutie zijn.”

Tijdens de eerste race van het seizoen zullen we weten of Adrian Newey opnieuw net als de voorbije twee seizoenen de snelste wagen heeft ontwikkeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021