Red Bull onder de indruk van snelheid in Melbourne

Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, is tevreden over de prestatie van zijn team tijdens de GP van Australië van afgelopen weekend. Red Bull was in staat om het tempo van Ferrari te volgen gedurende een bepaalde fase in de race.

Hoewel Daniil Kvyat er niet in slaagde om de grid te halen, wist Daniel Ricciardo een erg vlotte race te rijden in zijn thuisland. De Australiër finishte de race als vierde. Voordat Ricciardo zijn laatste pitstop afwerkte, reed hij vergelijkbare tijden als Sebastian Vettel in de Ferrari die net als Ricciardo op de zachte band aan het rijden was.

“We waren competitief in Melbourne”, begint Horner. “Wanneer Daniel vrije baan had, kon hij dezelfde rondetijden neerzetten als Seb (Vettel) op dezelfde soort banden. Dit is zeer aanmoedigend. We hadden een goede strategie en de pitstops waren in orde, dus het was een mooie prestatie.

Daarnaast heeft Christian Horner nog lovende woorden voor Ricciardo. “Ricciardo heeft erg goed gereden. De snelheid die we hadden is bemoedigend. We waren het derde snelste team en we zijn ook niet ver weg van Ferrari. Dat is dus erg positief voor ons. Het was een goede race”, concludeert Horner.

Horner beseft wel dat Red Bull over het algemeen nog moet verbeteren voordat het weer successen kan gaan boeken. “Vooral tijdens de race hebben we veel progressie geboekt. We hebben het nog moeilijk tijdens de kwalificatie. Wanneer we dit nog kunnen verbeteren, dan zullen we ons in een meer competitieve positie bevinden. Maar het chassis doet het overduidelijk goed. Ook de degradatie van de banden was een goed punt. We konden lang doorgaan op dezelfde set banden.”

Bij Red Bull kijken ze dus omhoog. Ze willen de strijd aangaan met Ferrari en proberen aan te sluiten met Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print