Red Bull ontdekt afstelfouten op Webber’s wagen

Webber kon in Australië het tempo van teamgenoot Vettel niet volgen. Het verschil was zo opvallend groot gedurende het hele weekend, dat Red Bull niet anders kon dan besluiten dat er iets met de wagen scheelde.
image

Red Bull heeft daarop de wagen van Webber onderzocht en kwam tot de vaststelling dat er enkele gebreken op de wagen van de Australiër zaten. “Elementen die te maken hebben met de afstelling en die Webber zeker niet geholpen hebben”, zegt Christian Horner, “al die dingen zijn nu aangepast met de race van Maleisië in het vooruitzicht. We verwachten dat Webber en Vettel nu veel dichter bij elkaar zullen zitten.”

Toch is het niet zeker of het probleem daarmee verholpen is. De precieze oorzaak van het snelheidsverschil is immers niet vastgesteld. Horner zegt dat het waarschijnlijk een combinatie van de verschillende factoren geweest is, maar dat een exacte oorzaak niet aan te duiden valt.

Webber houdt alvast de moed erin en zegt dat hij klaar is om opnieuw te strijden in Maleisië: “Ik wil het podium en ik wil champagne.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print