Red Bull ontkent dat het te veel kosten maakte in 2010

Het team van Red Bull Racing heeft formeel ontkend dat gedurende het seizoen 2010 haar budget te groot was.
De voorbije weken was er heel wat speculatie omtrent een mogelijke overtreding door Red Bull van de Resource Restriction Agreement (RRA) die in de Formule 1 heerst. Die overeenkomst bepaalt dat een F1-team een maximumbudget opgelegd krijgt gedurende een F1-seizoen. Deze overeenkomst heeft uiteraard als doel om de kosten in de Formule 1 naar omlaag te brengen.

Kwatongen beweerden dat Red Bull de uitgavenlimiet in 2010 overschreden had. Enkele opmerkingen van Red Bull tijdens FOTA-meetings wakkerden bovendien de speculatie aan. Ook Max Mosley was er daardoor van overtuigd dat Red Bull de regel gebroken had.

“Red Bull vroeg voor een uitzondering. Als dat waar is kan dat alleen maar betekenen dat ze meer hebben uitgegeven dan dat ze mogen. Nu vragen ze andere teams om hun toestemming. Ik ben benieuwd hoe de concurrenten zullen reageren,” zei Max Mosley in december tegenover Auto Motor und Sport.

Christian Horner ontkent nu echter dat Red Bull te veel zou hebben uitgegeven. Volgens Horner bleef Red Bull binnen de limieten die zijn toegestaan en vraagt het gewoon enkele aanpassingen zodat de maatregel tegenover iedereen rechtvaardig is.

“De RRA is is een psoitieve maatregel voor de Formule 1. De maatregel heeft ervoor gezorgd dat de kosten naar omlaag zijn gegaan,” aldus Horner tegenover autosport.

“In tegenstelling tot de speculatie die er heerst hebben wij wel voldaan aan de RRA in 2010. Red Bull Racing had misschien zelfs maar het derde of vierde grootste budget. We hebben heel wat efficiënter kunnen omspringen met onze personeelstkost en de externe kosten”.
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”christian-horner_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen