Red Bull: “Porsche moet beslissen of ze naar ons feestje willen komen of niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt straffe taal. Porsche moet zich schikken naar de gang van zaken bij Red Bull of anders hoeven ze niet te komen.

De onderhandelingen tussen Red Bull en Porsche slepen aan, de voorwaarden die het team uit Milton Keynes stelt zijn niet naar de zin van Porsche. Bij Red Bull willen ze vooral technisch onafhankelijk blijven en met een minimale input van personeel van Porsche werken. 

“Ze moeten beslissen of ze naar ons feestje willen komen of niet,” aldus Horner bij ‘Sky.’ “Het zou moeten zijn, zoals ik al zei, op de manier dat wij gaan racen.”

Bij Red Bull Powertrains (RBP) zijn ze al druk bezig aan de F1-motor van de toekomst die onder een andere naam kan gebadged worden als er een bedrijf is dat daar wil voor betalen. Bij RBP is ook de expertise van Porsche welkom op het vlak van het ontwikkelen van de motoren maar de integratie van de krachtbron met het chassis willen ze vooral zelf doen.

“Red Bull is altijd een onafhankelijk team geweest,” zei hij. “Het is een van onze sterke punten geweest, het is de ruggengraat geweest van wat we hebben bereikt en ons vermogen om snel te handelen. Het is een deel van het DNA van wie we zijn.”

“Wij zijn geen organisatie die op corporatieve leest geschoeid is, en dat is een van onze sterke punten in hoe wij als race team opereren. Dat is een absolute voorwaarde voor de toekomst.”

Horner benadrukt ook dat als het niet tot een overeenkomst komt met Porsche dezelfde voorwaarden zullen gelden voor andere partners.

“Ik denk dat elke relatie met een fabrikant of partner zou moeten passen bij Red Bull,” zei hij.

“We hebben dit nieuwe hoofdstuk, een opwindend nieuw hoofdstuk dat we ingaan aan de powertrain kant van het bedrijf. We hebben een aantal fenomenale talenten die zich bij het bedrijf hebben aangesloten. We zijn in goede vorm.”

“De tijd zal leren of we een partner in dat programma opnemen of, zoals het plan nu is, alleen verder gaan.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022