Red Bull stelt nieuwe ‘F1-bolide’ voor: deze wagen moet Max Verstappen opnieuw kampioen maken

Red Bull Racing
Red Bull Racing

In New York heeft het Red Bull F1 team haar zogenaamde ‘season launch’ gehouden. Daarbij werd de livery van de nieuwe F1-bolide voor het F1-seizoen 2023 onthuld en werd ook een samenwerking met Ford als motorleverancier bevestigd vanaf 2026. Op de daadwerkelijke ‘F1-bolide 2023’ blijft het wachten want er was vooral sprake van een ‘livery launch’ en teamvoorstelling.

Wat het team betreft kiest Red Bull al enige tijd voor standvastigheid. Net als vorig jaar vormen Max Verstappen en de Mexicaan Sergio Perez het rijdersduo. Na twee wereldtitels op rij voor Max Verstappen zal de Nederlander ook komend seizoen ongetwijfeld het speerpunt in de titelstrijd vormen.

Red Bull sloot het voorbije seizoen met een indrukwekkende voorsprong af maar dit jaar krijgt de concurrentie een nieuwe kans om Red Bull bij te benen. Daarbij worden ze geholpen door de beperkingen die Red Bull opgelegd krijgt in de windtunnel, een straf die het team opgelegd kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021.

Red Bull beperkte zich in New York tot een zogenaamde ‘livery launch’ waarbij we niet de echte Red Bull RB19 F1-bolide te zien kregen maar een ‘dummy’ met de nieuwe livery. Bedoeling is uiteraard om de concurrentie nog niet te veel nieuwe ontwikkelingen op de wagen te laten zien.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print