Red Bull stelt zich vragen bij de tactiek van Mercedes in Hongarije: “Het was verrassend”

Het manoeuvre waarbij Lewis Hamilton tijdens de GP van Hongarije in de allerlaatste bocht Valtteri Bottas liet passeren blijft de gemoederen bedaren. Deze keer laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten erg verrast te zijn door het manoeuvre van Hamilton.

“Aan de ene kant was ik verrast, aan de andere kant niet. Het zou immers erg hard geweest zijn tegenover Valtteri. Je zou hem dan eigenlijk letterlijk gezegd hebben dat hij uit de titelstrijd ligt,” aldus Horner.

“Ik was onder de indruk dat Lewis zijn positie teruggaf. Je geeft dan immers punten weg aan je grootste rivaal. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk tussen Vettel en Hamilton gaan. Het standpunt van Ferrari met Kimi was op dat vlak veel duidelijker. Ik heb geen toegang tot al hun radioverkeer maar ik kan me alleen maar inbeelden dat er een levendig debat was.”

Red Bull gaf zelf in het verleden ook al heel wat teamorders. Sommigen werden niet gerespecteerd en gingen de geschiedenisboeken in, zoals bijvoorbeeld het befaamde ‘Multi-21’ tijdens de GP van Maleisië in 2013.

Nadat Sebastian Vettel Red Bull verliet bedaarden de gemoederen enigszins bij Red Bull en hanteerde de renstal een andere aanpak. Wel was er een gelijkaardig manoeuvre als bij Mercedes in Hongarije. Red Bull gaf in 2015 immers teamorders tijdens de GP van Monaco, dit om zich te verzekeren van de vierde en vijfde plaats. De situatie was bij Red Bull destijds echter verschillend aan die van Mercedes nu.

“We gaven zelf twee jaar geleden teamorders in Monaco. Het is echter anders wanneer je geen rijder hebt die aan het strijden is voor de titel. Hamilton is overduidelijk hun nummer 1-piloot en op een bepaald ogenblik moet je alles op één paard zetten,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022