Red Bull: “Tegen eind juli beslissing over motoren”

Wat betreft de keuze op motorisch vlak voor 2019 bevindt Red Bull zich in een luxepositie. De Oostenrijkse formatie kan namelijk kiezen tussen Renault en Honda.


Renault en Red Bull werken al samen sinds 2007 en regen tussen 2010 en 2013 de wereldtitels bij zowel de constructeurs als de rijders aan mekaar. De Fransen willen de samenwerking met Red Bull graag verderzetten maar verwachten wel een antwoord voor het einde van volgende maand.

Voor Red Bull-teambaas Christian Horner loopt het echter allemaal niet zo’n vaart want hij heeft met Honda nog een ander ijzer in het vuur.

“Gelukkig hebben we verschillende opties,” aldus Horner tegen ‘Auto, Motor und Sport’. “Renault wil verder met ons en wat Honda betreft zitten we op de eerste rij, we kunnen bekijken hoe zij nog evolueren.” Honda is immers sinds dit seizoen partner van Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull.

De Brit geeft aan dat ze tegen het einde van de maand juli een beslissing willen nemen. Tot dan zal Dr Marko zijn Japans moeten bijschaven volgens Horner.

“Helmut is een man van verschillende talenten, hij is op dit moment onze Japanse mascotte,” grapt Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA