Red Bull: “Terugkeer Sebastien Vettel lag even op tafel”

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft toegegeven dat er even bekeken werd of Sebastian Vettel naar Red Bull Racing zou kunnen terugkeren maar dat idee is al snel opnieuw van tafel geveegd.


Fernando Alonso domineerde deze week het nieuws door zijn aangekondigde comeback maar ondertussen verschuift de aandacht steeds meer opnieuw naar Sebastian Vettel zijn toekomst. Het ziet er immers steeds meer naar uit dat Vettel geen racezitje voor 2021 zal vinden.

De week leek nochtans goed te beginnen want er was het gerucht dat niemand minder dan Red Bull-baas Dietrich Mateschitz de ‘verloren zoon’ terug naar huis zou willen brengen. Vettel veroverde vier wereldtitels op rij met Red Bull Racing maar Red Bull-adviseur Helmut Marko reageerde al snel door de speculaties te ontkennen.

Ook volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft nu laten verstaan dat Red Bull gewoon wil doorgaan met Verstappen en Albon.

“Het onderwerp is ter sprake gekomen. We hebben een geweldige tijd met Seb gehad en hij zal voor altijd een onderdeel van onze geschiedenis zijn. We hadden echter niet verwacht dat hij beschikbaar zou komen en we hebben twee rijders waarin we alle vertrouwen hebben,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’.

Horner werd vervolgens gevraagd of het een definitief ‘nee’ betrof.

“Dit is een definitieve nee. Het is iets dat Sebastian ook al weet. Het is vreemd dat een viervoudig wereldkampioen geen racezitje heeft, maar hij heeft nog weinig opties. Het is Racing Point of een jaar stoppen.”

Otmar Szafnauer, de teambaas van Racing Point F1, liet vandaag echter weten dat zijn team geen plaats voor hem heeft. En dan dreigt een definitief afscheid van de Formule 1 want Sebastian Vettel liet eerder al verstaan dat hij een sabbatjaar niet ziet zitten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}