Red Bull verbood Max Verstappen een MotoGP-test

Max Verstappen heeft gezegd dat zijn werkgever Red Bull hem verboden heeft om een MotoGP-machine te testen omdat het te gevaarlijk is.


De jonge Nederlander wist ondertussen al vier GP’s op zijn naam te schrijven en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het misschien ooit eens op twee wielen wil proberen. In een gesprek met ‘F1 Racing’ vorig jaar liet hij optekenen dat hij graag ook MotoGP eens wil proberen want op zijn achtste racete hij zowel op twee als op vier wielen.

“Ik deed het graag. Het was wel wat gevaarlijker natuurlijk maar ik zou het absoluut eens willen proberen,” aldus Verstappen een jaar geleden. “MotoGP is een andere wereld maar ik hou van het gevoel van kort bij de grond te komen met je knieën.”

Dit jaar heeft hij Red Bull om een MotoGP-test gevraagd , de energiedrankengigant is immers hoofdsponsor van het KTM-team en sponsort nog een aantal rijders en teams. Helaas voor Verstappen zag Red Bull dat niet zitten.

“Ik wou dat ik kon racen op twee wielen,” liet hij optekenen tijdens een sponsorevent van Exact. “Maar ik mag niet.”

“Ik heb een Harley gekocht en ik heb aan het team gevraagd of ik een MotoGP-motor mocht testen want Red Bull is sponsor van KTM en Honda en ze hebben een eigen circuit, namelijk de Red Bull Ring. Het antwoord was ‘neen’ omdat het te gevaarlijk is,” besluit Verstappen.

Eerder dit jaar mochten MotoGP-sterren Marc Marquez en Dani Pedrosa een Red Bull F1-bolide aan de tand voelen op de Red Bull Ring en een aantal jaren terug deed Valentino Rossi ook een test met een Ferrari. In de andere richting lukt het dus makkelijker.

Hoewel het maar zelden gebeurt mocht Fernando Alonso in 2015 en 2016 een MotoGP-machine testen tijdens de Honda ‘Thanks Day,’ toen de Japanners hun lot nog aan McLaren verbonden hadden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022