Red Bull: “Vloer van F1-bolide Max Verstappen was ernstig beschadigd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull valt op zijn minst een deel van de nederlaag van Max Verstappen in Miami toe te schrijven aan ernstige vloerschade op zijn F1-bolide.

Tijdens de race in Miami moest Max Verstappen genoegen nemen met de tweede plaats en na afloop liet Verstappen verstaan dat balansproblemen waarschijnlijk aan de basis lagen van zijn minder goede performance.

Een grondige inspectie van zijn F1-bolide na afloop van de race door Red Bull bracht ernstige schade aan de vloer van zijn RB20 aan het licht. Die schade werd waarschijnlijk veroorzaakt door het over de kerbstones rijden in de chicane, waar Verstappen ook een paaltje stuk reed.

Volgens teambaas Christian Horner had de schade aan de vloer van de RB20 van Verstappen een grote invloed op de mindere performance

“Ik denk dat we tijdens heel het weekend geen geweldige balans hadden,” aldus Horner. “Max raakte het paaltje rond de twintigste ronde en dat heeft redelijk wat schade veroorzaakt aan de onderkant van de wagen. We zullen in detail moeten bekijken wat het effect daarvan was.”

“Het was een redelijk groot deel aan de linkerkant van de vloer. Er was een redelijk groot deel dat er ontbrak en het boog ook redelijk hard door, dus dat heeft zeker en vast niet geholpen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print