Red Bull: “We moesten Mercedes voor zijn, Verstappen stond op de shortlist”

Red Bull bevestigde vandaag dat Max Verstappen zijn contract tot eind 2023 werd verlengd en daar had het naar eigen zeggen een goede reden voor. Volgens Dr. Helmut Marko stond Max Verstappen immers op de radar van Mercedes.


Net als bij veel andere rijders liep het contract van Max Verstappen eind dit jaar af. Met het oog op het F1-seizoen 2021, waarin er ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden, lijkt er dan ook veel te bewegen op de rijdersmarkt.

Er zijn al geruime tijd speculaties dat Lewis Hamilton een eventuele overstap naar Ferrari zou overwegen, waar hij eventueel Sebastian Vettel zou kunnen vervangen. Mocht dat inderdaad het geval zijn dan zou Mercedes eventueel Max Verstappen willen aantrekken hebben als vervanger.

Door Verstappen langer onder contract te leggen wou Red Bull vermijden dat de Nederlander eventueel in 2021 naar Mercedes zou overstappen.

“Eerlijk gezegd is het moeilijk om in te schatten wat er precies waar is van de geruchten over Ferrari en Hamilton,” aldus Dr. Helmut Marko volgens ‘Auto Motor und Sport’.

“Het is echter duidelijk dat Mercedes moet anticiperen op een eventuele overstap van Hamilton in 2021 naar Ferrari. Indien dat het geval was dan zou Max de eerste op de shortlist geweest zijn.”

En zo krijgt de startgrid voor het F1-seizoen 2021 nu dus al langzaam aan vorm terwijl zelfs de F1-bolides voor 2020 nog voorgesteld moeten worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print