Red Bull wil crash Max Verstappen door advocaat laten onderzoeken

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Bij Red Bull zijn ze duidelijk niet tevreden met de erg beperkte straf die Lewis Hamilton kreeg voor de aanrijding met Max Verstappen en de zware crash die daarop volgde.

Hamilton kreeg van de stewards een tijdstraf van tien seconden maar dat weerhield hem er niet van de om de GP van Groot-Brittannië te winnen. Bij Red Bull stellen ze zich openlijk vragen over de volgens hen ‘beperkte straf zonder gevolgen’. Dr. Helmut Marko liet zelfs verstaan dat Lewis Hamilton volgens hem een raceban zou moeten krijgen.

Volgens berichtgeving uit Oostenrijk zou men bij Red Bull een advocaat naar de regelgeving in de Formule 1 en de beslissing van de stewards willen laten kijken.

“Hij zou moeten kijken wat je in zo’n situatie kan doen, wat het er binnen het sportief reglement nodig is,” aldus Helmut Marko volgens ‘Kronen Zeitung’.

“We hadden enorm veel geluk dat Max niet ernstig gewond is geraakt, de wagen en de motor zijn waarschijnlijk afgeschreven. Je kan dit niet zomaar laten.”

Volgens Helmut Marko heeft de crash en bestraffing van afgelopen zondag bewezen dat er dringend een aanpassing van het reglement moet gebeuren, alsook de straffen die opgelegd worden voor bepaalde incidenten.