Red Bull wil klacht indienen tegen Brawn GP

Indien men bij Brawn GP geen veranderingen zal aanbrengen aan hun diffusers dan zal Red Bull Racing officieel klacht indienen. Bij Red Bull wil men dat iedereen gelijk is voor de wet en daarom zal het ten laatste op donderdag dus de nodige stappen ondernemen. Ook bij Toyota en Williams zouden de diffusers te smal zijn om de rijders voldoende veiligheid te bieden maar weet men er bovendien wel enkele tienden van een seconde per ronde te winnen.

“We hebben ons voorgenomen dat we klacht zullen indienen als de diffusers van Brawn GP niet worden aangepast. Iedereen is gelijk voor de wet en in dit geval draait het niet enkel om de veiligheid van de rijders maar ook om een opvallend verschil in hun snelheid. Door de smallere diffusers zijn ze enkele tienden per ronde sneller en dat vinden we dus niet kunnen. In het totaal zijn zeven teams het oneens maar wij zullen er dus tegen protesteren als het nodig is”, zo vertelde één van de medewerkers van Red Bull Racing.

Eerder deze week wist Max Mosley nog te vertellen dat er volgens hem maar één team oneens was met de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams maar dat blijken er dus nu zeven keer zoveel te zijn. Volgens Mosley zijn de klachten te laat gekomen want anders had hij ze nog kunnen voorleggen op de laatste vergadering. Nu is het dus volgens de Brit te laat voor een rechtzetting en zal eerst de GP van Melbourne moeten verreden worden.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print