“Red Bull wilde Sebastian Vettel niet meer”

Voormalig F1-piloot Jacques Villeneuve heeft opnieuw zijn ongezouten mening gegeven.

Tijdens het raceweekend in Japan kondigde Red Bull aan dat Sebastian Vettel tegen het einde van het F1-seizoen 2014 het team zou verlaten. Voor velen kwam de mededeling dat Vettel Red Bull zou verlaten onverwacht maar volgens Jacques Villeneuve is er een goede verklaring voor het vertrek van Vettel.

“Red Bull wilde Vettel niet meer,” zei Villeneuve tegenover het Italiaanse ‘Omnicorse’. “Hij was niet meer de ‘gouden’ jongen en indien hij won dan was het niet Red Bull maar Vettel die met de eer ging lopen.”

Volgens Jacques Villeneuve pastte dat niet meer in het marketingconcept van de fabrikant van energiedrankjes. Ook is Red Bull volgens Villeneuve geen familie, in tegenstelling tot wat het wil laten uitschijnen.

“Red Bull is geen familie, ook al willen ze dat ons wijsmaken,” aldus Villeneuve. “Het enige wat ze willen is zoveel mogelijk blikjes van hun energiedrank verkopen en daarom zijn ze nu verliefd op Daniel Ricciardo.”

“Vettel had geen andere keuze dan Milton Keynes (waar de F1-fabriek van Red Bull staat) te verlaten. Hij heeft er goed aan gedaan want het was voor hem geen goede omgeving meer,” besluit de wereldkampioen van 1997.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}