Red Bull zal niet aarzelen om een klacht in te dienen tegen Ferrari

Dr Helmut Marko is vastberaden om Ferrari op het rechte pad te houden en indien nodig zal hij niet twijfelen om een klacht in te dienen tegen de Italianen.


De Oostenrijker vindt de straf van de FIA voor Ferrari omwille van het brandstofverschil in Abu Dhabi lachwekkend en hij laat ook weten dat de Scuderia zich volgend jaar bij de minste twijfel aan een klacht van Red Bull mag verwachten.

In Abu Dhabi was er immers een duidelijk verschil tussen de hoeveelheid brandstof die zich in de auto van Leclerc bevond en de hoeveelheid die Ferrari had doorgegeven aan de FIA. Dat resulteerde in een boete van vijftigduizend euro maar daar was Marko allerminst van onder de indruk.

“De regels zijn duidelijk,” zei Marko tegenover ‘Auto Bild’. “De lichte straf voor die overtreding was een grapje.

“Het gaat over eerlijkheid, over het naleven van de regels en over de gelijke behandeling van alle teams.”

“Ferrari’s motor werd in vraag gesteld over verschillende punten die waarschijnlijk buiten elke grijze zone liggen, maar er werd niets gedaan om het te corrigeren.”

“Als we vermoeden dat er onregelmatigheden zijn, zullen we zeker protesteren, en dan zal Ferrari alles moeten bekendmaken, en de FIA zal er adequaat mee omgaan,” besluit Marko

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed