Redding nabij voor Marussia F1 team

Het Marussia F1 team lijkt op weg naar de redding …

De Russische renstal deelde mee dat het volgende maand niet meer onder curatele zou staan. In januari ging een veiling waarbij er heel wat onderdelen en materiaal van de renstal zou verkocht worden niet door omdat er gesprekken gevoerd werden met een potentiële investeerder. Die gesprekken lijken op een succes uit te draaien.

“Na erg veel gesprekken tussen de curatoren en verschillende partijen over de mogelijke redding van het team, kunnen we nu bevestigen dat we na veel praten richting een oplossing voor de lange termijn gaan en dit zowel voor het bedrijf alsook de deelname van het F1-team aan het seizoen 2015”, aldus curator Geoff Rowley. “Het is de bedoeling dat er, met het oog op de eerste race van het seizoen, een investering wordt gedaan in het bedrijf. Vervolgens zou het dan niet meer onder curatele staat. Dit gebeurt via een zogenaamde Company Voluntary Arrangement (CVA). Die staat gepland voor 19 februari 2015.”

Er zou dus een akkoord met de schuldeisers zijn en dat voor de lange termijn. Hierdoor is er een langdurige oplossing voor het bedrijf en het F1-team. Eerder raakte reeds bekend dat het Marussia F1 de toestemming kreeg om met de wagen van vorig jaar aan de start te komen van het F1-seizoen 2015. Door deze maatregel werd er tijd gewonnen en wisten mogelijke investeerders dat ze voor 2015 niet meteen zwaar moesten investeren in een nieuwe wagen. Bovendien moet normaal gesproken reeds maanden op voorhand met de ontwikkeling van een nieuwe wagen begonnen worden.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”marussia_headline_neus_1.jpg”;}
Het Marussia F1 team lijkt op weg naar de redding …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print