Regen op komst: een natte race ?

Er is regen op komst naar het Korean International Circuit. Maar betekent dat ook dat we een natte race krijgen?
Eerder deze week schreven we reeds dat een tropische storm het raceweekend van de GP van Zuid-Korea bedreigde. Vooral de kwalificatie op zaterdag werd geviseerd maar de tropische storm week af van zijn oorspronkelijk voorspeld traject waardoor de kwalificatie vandaag zonder problemen en onder droge omstandigheden kon verlopen. Voor de tyfoon Fitow moet de F1-paddock dus niet meer vrezen maar wel voor het weer dat erdoor beïnvloed wordt. Voor morgen zit de kans er immers nog steeds in dat we regen krijgen tijdens de race.

De teams verkeren momenteel dan ook nog in het ongewisse over de weersomstandigheden waarin morgen zal gereden worden. Afhankelijk van de weersvoorspeller varieert de kans op regen immers tussen de 10 en 70 procent. Het hoeft geen verder commentaar dat dit twee uitersten zijn die erg ver uit elkaar liggen.

Het staat vast dat er regen zal komen, de vraag is enkel en alleen wanneer. Volgens sommige weersvoorspellers komt de regen pas tegen maandag, anderen voorspellen de regen een heel stuk vroeger. Volgens Mercedes en red Bull gaat het alvast de komende nacht of ochtend regenen.

“In de ochtend zal het regenen, in de namiddag zou het droog zijn,” aldus Ross Brawn van Mercedes. Ook bij Red Bull houden ze rekening met een scenario dat ongeveer hetzelfde is: “Komende nacht zal het regenen maar om 15 uur, wanneer de race begint, zou het terug droog moeten zijn,” aldus Helmut Marko.

Het blijft dus gissen want van zodra de wind enigszins wat harder of zachter waait kan het zijn dat de regen vroeger of later komt. Dat de regen komt staat dus vast, het is alleen maar de vraag of we ook een natte race zullen krijgen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print