“Regen zal in Brazilië voor een loterij zorgen”

Dit weekend staat de Grote Prijs van Brazilië op het programma. Een grote prijs waar de kans op regen zeer groot is. Zal dit net zoals in Korea het klassement door elkaar schudden?

Robert Kubica (Renault) verwacht in elk geval dat het net zoals vorig jaar zal regenen in Brazilië. De Pool weigert dan ook om voorspellingen te doen.

“Interlagos is een vreemd circuit en het is moeilijk om te voorspellen hoe we zullen presteren,” vertelde Robert in een preview van het team.

“Er is een lang recht stuk waar de F-duct ons tijdswinst zal opleveren en waar de kracht van de motor zeer belangrijk zal zijn. Indien het regent heeft het circuit weinig grip en je moet geluk hebben om de perfecte balans met de wagen te vinden.”

Vitaly Petrov hoopt in elk geval dat het niet zal regenen. Hij haalde in Japan en in Korea de finish niet en moet de twee laatste races ten volle benutten om zich te bewijzen, in de hoop volgend jaar nog een zitje in de Formule 1 te kunnen bemachtigen.

Door Nicolas Delay
a:0:{}
Mark Webber doet naar eigen zeggen nog steeds mee voor het wereldkampioenschap. Hij vertrekt morgen vanaf een vijfde startplek en ziet de McLarens, Alonso en zijn teamgenoot voor hem staan.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner