Remmen van Lewis Hamilton vlogen bijna in brand bij herstart: “Ze zaten echt op de limiet”

Tijdens de tweede start van de GP van Toscane zagen we duidelijk rook van de voorste remmen van Lewis Hamilton zijn Mercedes F1-bolide komen. Hamilton gaf toe dat zijn remmen zich op de limiet bevonden.


“Tijdens mijn formatieronde zat er een verschil van zo’n tweehonderd graden op mijn voorste remmen,” vertelt Hamilton over de kritische situatie waarin hij zich met zijn F1-bolide bevond.

“Ik was dan ook erg hard aan het pushen om er voor te zorgen dat beide remmen zich op ongeveer dezelfde temperatuur bevonden. Ik slaagde erin om hen op zo’n duizend graden te krijgen en probeerde hen in de laatste bocht af te koelen om vlot te kunnen starten.”

Volgens Hamilton scheelde het niet veel of hij kwam door de temperatuur van zijn remmen in de problemen, die vlogen zelfs even in brand.

“Ik reed naar mijn plaats op de grid en er kwam erg veel rook van mijn remmen dus ik maakte me zorgen. Op een bepaald moment zag ik zelfs vuur, wat uiteraard niet goed is aangezien dat alles aantast.”

“Gelukkig werd de start snel gegeven en konden we snel wegrijden. Vanaf dan had ik geen probleem maar het was zeker en vast op de limiet,” besloot Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print