Renault dient opnieuw protest in tegen Racing Point F1-bolide

Zoals verwacht heeft het Renault F1 team ook na afloop van de GP van Hongarije protest ingediend tegen Racing Point omtrent de legaliteit van haar F1-bolide.


Na afloop van de GP van Stiermarken diende het Renault F1 team protest in tegen de F1-bolide van Racing Point. De stewards oordeelden toen dat het protest aanvaard werd en verder onderzocht zou worden. Er wordt echter gewacht op bijkomende informatie.

In de aanloop naar de Hongaarse GP liet de FIA reeds verstaan te verwachten dat Renault ook na de derde race van het seizoen protest zou indienen. Een protest heeft immers betrekking op de bolide tijdens een specifieke race en na afloop van de race op de Hungaroring diende Renault inderdaad protest in.

In een reactie liet Renault verstaan naar aanleiding van het protest geen bijkomende commentaar te zullen geven. Wel raakte reeds bekend dat Renault protest heeft ingediend tegen dezelfde onderdelen op de Racing point F1-bolide als tijdens de GP van Stiermarken.

In onderling overleg zijn Renault en Racing Point overeengekomen dat de desbetreffende onderdelen niet zoals na de vorige race opnieuw in beslag worden genomen, dit omdat de klacht betrekking heeft op exact dezelfde onderdelen.

Verwacht wordt dat we binnen 1 à 2 weken definitief uitsluitsel vanwege de FIA zullen krijgen over het protest van Renault tegen de Racing Point F1-bolide.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner