Renault F1 team krijgt waarschuwing van de stewards na blunder met banden

Na afloop van de twee oefensessies op vrijdag heeft het Renault F1 team een waarschuwing gekregen van de stewards.


Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Portugal ging het Renault F1 team in de fout met de banden voor Daniel Ricciardo. De stewards besloten Renault hiervoor een waarschuwing te geven.

Al de teams kregen van Pirelli een setjes prototype banden waarmee verplicht tijdens de eerste dertig minuten van de tweede oefensessie gereden moest worden. Voor Pirelli is het een manier om nieuwe banden te testen, dit bij gebrek aan andere testmogelijkheden.

Pirelli voorzag de teams telkens een setje banden voor een lange run bij de ene rijder en twee verschillende andere setjes voor de tweede rijder. Het Renault F1 team ging bij die twee setjes in de fout.

De linkervoorbanden van beide setjes werden bij Daniel Ricciardo verwisseld, iets dat aan het licht kwam door de RFID-scan. Het is volgens het reglement echter niet toegestaan om met banden van verschillende bandensoorten te rijden.

Het incident werd bij de stewards gemeld maar die besloten het op een waarschuwing te houden. Het betrof immers protoype banden waarbij er in tegenstelling tot gewone banden geen markering op de banden staat en een verwisseling dus sneller kan gebeuren.

Daarnaast heeft Renault duidelijk geen voordeel gehaald uit het verwisselen van de banden want de desbetreffende rondjes waren niet alleen voor Pirelli waardeloos maar ook voor de Franse renstal.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print