Renault F1 team vraagt ‘staatssteun’ aan

Renault heeft de meerderheid van het personeel in Enstone met verlof gestuurd, deze maatregel komt er door de coronacrisis. Daarnaast vraagt Renault ook een vorm van ‘staatssteun’ aan.


Na McLaren, Racing Point en Williams is Renault het vierde team dat haar personeel met verlof stuurt omdat het wereldkampioenschap Formule 1 on hold staat door de coronacrisis. De Franse renstal heeft staatshulp ingeroepen, waar ze ook recht op hebben, om te kunnen verzekeren dat hun personeel tachtig procent van hun loon kunnen behouden.

“Renault Sport Racing heeft besloten om met terugwerkende kracht een aanvraag in te dienen voor het ‘Job Retention Scheme’ dat is opgezet door de Britse regering,” zei het team in een verklaring die op vrijdag werd vrijgegeven.

“Vanaf 1 april zal de overgrote meerderheid van het personeel van Enstone effectief een totale stopzetting (verlof) hebben tot 31 mei. Dit zal worden herzien afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie.”

“Er werd ook afgesproken om het door de overheid toegekende bedrag te verhogen om een minimum van 80% van het werkelijke salaris voor alle teamleden te garanderen.

“Salarissen van actief personeel, met inbegrip van het management, zullen in dezelfde mate worden verlaagd.”

Voor de motorafdeling in Viry-Chatillon zal Renault haar personeel deeltijds aan het werk houden tot ten minste 31 mei.

“Deze periode kan worden verkort of verlengd, afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie”, voegde Renault eraan toe.

“Deze beslissing werd genomen in overleg met de werknemersvertegenwoordigers en werd ondersteund door een solidariteitsakkoord ter bescherming van de onderneming en haar werknemers.”

“Voor activiteiten die niet onder de shutdown van de FIA vallen – Formule E en Customer Racing – zullen de werkzaamheden worden hervat, afhankelijk van de gezondheidstoestand en de behoeften van het bedrijf”.

De teambaas van Renault, Cyril Abiteboul, is in zekere zin opgetogen dat er nu toch wat duidelijkheid is.

“De zeer moeilijke menselijke en maatschappelijke omstandigheden waarmee we te maken hebben en de strikte lockdown in Frankrijk en Engeland, evenals in de meeste van de Grand Prix-organiserende landen, laten ons nog niet toe om de impact op onze sport te meten,” zei de Fransman.

“We moeten dus alle maatregelen die ons ter beschikking staan gebruiken om deze langdurige periode van onzekerheid en inactiviteit zo goed mogelijk door te komen, terwijl we het hele team dat we in de afgelopen vier jaar hebben opgebouwd, moeten beschermen”.

Dit bericht bekijken op Instagram

Renault Sport Racing announces measures to partially or totally reduce activities at its Viry-Châtillon and Enstone sites. Full statement available via link in bio. ・ Cyril Abiteboul, Renault Sport Racing Managing Director: “The very difficult human and sanitary circumstances that we are experiencing and the strict lockdown in France and England, as well as in most of the Grand Prix-organising countries, do not yet allow us to measure the impact on our sport. We therefore must use all the measures at our disposal to get through this prolonged period of uncertainty and inactivity as best as we can, while protecting the whole team we have built over the past four years.”

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen