Renault geschrokken door brand: “Gelukkig is iedereen oké”

Door de brand met de wagen van Kevin Magnussen tijdens de eerste oefensessie van de GP van Maleisië is de discussie over de veiligheid in de F1-pitlane opnieuw losgebarsten.

Enkele minuten ver in de eerste oefensessie schoot de wagen van Magnussen tijdens het terug naar de garage duwen plots in brand. Bij Renault zijn ze alvast erg geschrokken door het incident.

“We hadden een brandstoflek vanuit een ventilatie-opening. We reden met een volle brandstoftank en enkele experimentele onderdelen voor Mexico. De wagen was dan ook anders afgesteld dan onze andere wagen. We zijn aan het bekijken wat er gebeurd is,” aldus Nick Chester, de technisch directeur bij Renault. “Het ziet er naar uit dat de druk op de brandstoftank te groot was maar we zijn het aan het onderzoeken.”

Enkele mecaniciens zonder gepaste brandwerende overalls probeerden de brand te blussen toen die enkele keren opflakkerde. Het feit dat enkele mecaniciens geen overalls aanhadden in de pitlane zal daardoor opnieuw ongetwijfeld op de agenda komen te staan. Het is echter gebruikelijk dat onder de huidige regelgeving niet iedere mecanicien tijdens de oefensessie een overall draagt.

“Het ziet er naar uit dat iedereen oké is, wat het belangrijkste is. Er vloog heel wat stof in het rond maar iedereen lijkt oké,” aldus Chester. “Uiteraard zouden eerst mecaniciens met overalls het vuur moeten bestrijden. Ik denk dan ook dat sommigen te vlug in de strijd met het vuur stapten. We gaven echter de instructie dat enkel mecaniciens met een overall het vuur moesten proberen doven.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner