Renault: “Jolyon Palmer maakt kans op contractverlenging voor 2018”

Ondanks de hevige kritiek die Jolyon Palmer dit seizoen al te verwerken kreeg maakt Palmer volgens Renault toch kans op een contractverlenging.

Jolyon Palmer lijkt dit seizoen al meermaals bij de exit te hebben gestaan maar vanuit Renault komt er nu het enigszins onverwachte bericht dat het zou kunnen dat Palmer ook in 2018 nog voor de renstal zal rijden. Palmer kreeg dit seizoen al veel kritiek voor tegenvallende resultaten en tegelijkertijd liet Renault Robert Kubica al een comeback maken tijdens de F1-test in Hongarije.

Op het eerste zicht lijkt Renault dus na te gaan of Kubica in 2018 eventueel zou kunnen racen, dit terwijl het redelijk zeker lijkt dat Nico Hulkenberg ook volgend jaar voor Renault zal racen. Jolyon Palmer maakt ondanks zijn tegenvallende resultaten echter kans op een racezitje in 2018, daar waar hij de voorbije weken bijna aan de kant leek te worden geschoven.

“Het is duidelijk dat als hij het tij kan keren, net als vorig jaar, we volledig openstaan voor een toekomst van Jo en het team voor langer dan een seizoen”, zei Cyril Abiteboul tegen ‘Motorsport.com’. “Stabiliteit in het team zou goed zijn. Dat is ook wat we vorig jaar wilden, omdat Nico van team veranderde wilden we niet twee coureurs die nieuw waren. Het zou kunnen dat het zijn kant opvalt, maar dat heeft hij zelf in handen. Hij weet dat hij een eenjarig contract heeft en begrijpt helemaal dat het team de opties moet verkennen voor de toekomst.”

En met die opties bedoelt Palmer ongetwijfeld ook een eventuele comeback van Robert Kubica. Tegelijkertijd liet Abiteboul verstaan dat Palmer hem al heeft getoond sterk te kunnen presteren maar dat Palmer vertrouwen verloor door enkele fouten alsook de vele opgaves, al dan niet veroorzaakt door technische problemen.

“We hebben goede dingen gezien van Jolyon, tijdens de wintertest, tijdens het seizoen, tijdens de sessies”, aldus Abiteboul. “Hij kan een goede pace rijden met de auto, goede feedback geven en is erg betrokken bij het team. Door een mix van fouten, gemiste kansen en een gebrek aan betrouwbaarheid, is hij de zwakkere coureur geweest in onze garage.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022