Renault: “Moedige beslissing van twee partijen die naar de top willen”

Renault kondigde vandaag trots aan dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in 2021 een comeback in de F1 zal maken met het team waarmee hij zijn grootste successen boekte.


De Franse renstal ziet het aantrekken van Fernando Alonso als een moedige beslissing van beide partijen. Alonso en Renault vierden samen hun grootste successen en ze hopen allebei dat die hoogdagen binnen afzienbare tijd zullen terugkeren.

In een verklaring laat Renault weten dat ze opgetogen zijn met de terugkeer van Alonso en dat ze rekenen op zijn doorzettingsvermogen om terug te keren naar de top.

Hij zal een onderdeel worden in een plan om de Franse constructeur terug naar het hoogste niveau van de autosport te brengen en dat willen ze doen met een mix van ervaring en jong talent in de personen van Alonso en Ocon, dat laten ze weten in een verklaring

Teambaas Cyril Abiteboul is alvast opgetogen. “Het aantrekken van Fernando Alonso maakt deel uit van het plan van Renault om zijn verbintenis met de F1 voort te zetten en terug te keren naar de top van het veld.”

“Zijn aanwezigheid in ons team is een formidabele troef op sportief vlak maar ook voor het merk waaraan hij zeer gehecht is.”

“De kracht van de band tussen hem, het team en de fans maakt van hem een logische keuze. Naast de successen uit het verleden is het een moedige wederzijdse keuze en een project voor de toekomst.”

“Zijn ervaring en vastberadenheid zullen ons in staat stellen het beste uit elkaar te halen om het team naar de uitmuntendheid te brengen die de moderne Formule 1 vereist. Hij zal ook ons team, dat zeer snel is gegroeid, een race cultuur en winnende cultuur brengen om samen de hinderpalen te overwinnen.”

“Naast Esteban zal het zijn missie zijn om het Renault DP World F1 Team te helpen zich voor te bereiden op het seizoen 2022 in de best mogelijke omstandigheden.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}