“Renault moet niet opnieuw wereldkampioen in de F1 worden”

Alain Prost zorgt met bovenstaande uitspraak toch wel voor enige verwondering maar de voormalig wereldkampioen probeert zijn stelling te verduidelijken.

Prost is nauw verbonden met Renault en dan vooral voor het project in de Formula E. Toen de Franse autoconstructeur een week geleden haar F1-plannen onthulde was Prost eveneens van de partij.

De voormalig wereldkampioen komt echter met de opvallende stelling dat Renault geen kampioen hoeft te worden in de Formule 1. Komend seizoen wordt dan weer sowieso een uitdagend jaar voor Renault.

“Het is onmogelijk voor ons om komend seizoen reeds vooraan mee te rijden, daarover willen we niet liegen,” aldus Prost tegenover ‘auto motor und sport. “We staan voor een ontwikkelingsproces van zo’n twee tot drie jaar. We moeten geduld hebben en zullen erin slagen.”

De laatste keer dat Renault wereldkampioen werd in de Formule 1 was tijdens de seizoenen 2005 en 2006, toen het samen met Fernando Alonso mocht zegevieren. Volgens Prost is het echter niet noodzakelijk dat Renault wereldkampioen wordt.

“Het is voor Renault niet absoluut noodzakelijk om wereldkampioen te worden. Het volstaat dat de mensen het gevoel hebben dat Renault een topteam is. De wereldtitel zou een mooi extraatje zijn,” besluit Prost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023