Renault: “Niet al onze progressie is reeds te zien”

Volgens Renault-baas Frederic Vasseur is de progressie die Renault dit seizoen reeds heeft geboekt niet volledig te zien voor het grote publiek.

Voor Renault is het eerste seizoen met haar eigen renstal voorlopig een teleurstelling. Renault wist tot dusver dit seizoen slechts zes punten te behalen en staat slechts negende in het kampioenschap. Volgens Frederic Vasseur boekte Renault echter al heel wat vooruitgang dit seizoen, al is die nog niet te zien.

Grote vraag is of we dit seizoen nog vooruitgang zullen zien want Renault verschoof haar aandacht ondertussen immers al naar het seizoen 2017, waarin er grote reglementswijzigingen zijn.

“We zijn allemaal reeds erg gefocust op 2017 maar moeten er ook nog steeds naar streven om de komende races zo goed mogelijke resultaten neer te zetten,” aldus Vasseur. “Het is moeilijk voor het team maar we zijn duidelijk op verschillende vlakken de nodige progressie aan het boeken, al is die niet steeds extern zichtbaar.”

“Dit maakt allemaal deel uit van het opbouwen van dit team. We moeten ons concentreren op het werk dat op de langere termijn het verschil kan maken. Bijvoorbeeld het banden management, hoe we onze raceweekends organiseren en de algemene prestaties van de wagen.”

Volgens Vasseur kan de progressie die in 2016 nog wordt geboekt ook bijdragen aan de prestaties van volgend seizoen.

“Al het goede werk en de vooruitgang die we op de baan boeken is ook bruikbaar voor 2017 en daarna. We moeten gemotiveerd blijven. We beschikken over een uitstekend team van mecaniciens en engineers en we verrichten goed werk, zoals bijvoorbeeld bij de pitstops. In Monza voerden we de snelste pitstop uit in 2,1 seconde! Voor mij is dat het bewijs van het harde werk dat iedereen binnen het team verricht. Er is een enorme toewijding en veerkracht en dat in moeilijke tijden,” besluit Vasseur.
a:0:{}
Max Verstappen kreeg de voorbije races al de nodige porties kritiek te verduren maar de Nederlander beschouwt die kritiek eerder positief dan negatief.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}