Renault plant upgrade van haar motor in Canada: “30 pk extra”

Renault zou haar motor een stevige upgrade geven tegen de GP van Canada, zo bericht het Spaanse ‘AS’.


De Renault-motor mag dan wel nog niet de evenknie van de motoren van Ferrari en Mercedes zijn, toch weerhield het Daniel Ricciardo er niet van om de race in China te winnen. Bij Renault beseffen ze echter dat ze een tandje bij moeten steken indien ze de kloof met Mercedes en Ferrari willen dichten.

Tegen de GP van Canada, de zevende race op de F1-kalender, wil Renault een verbeterde versie van haar motor klaar hebben. Gezien de F1-kalender dit seizoen 21 races telt en er slechts drie exemplaren van de motor gebruikt mogen worden zou het Circuit Gilles Villeneuve met haar lange rechte stukkken een ideaal moment voor een motorupgrade zijn.

“Volgens bronnen zou de verbetering van de motor zo’n 30 pk bedragen en ligt ze op schema voor de race in Canada. Het zou ongeveer drie tienden per ronde betekenen,” aldus de berichtgeving in het Spaanse ‘AS’.

Volgens hetzelfde ‘AS’ zou de Renault-motor na de ‘upgrade’ zo’n 950 pk krachtig zijn. Ter vergelijking. Mercedes en Ferrari zouden reeds de mijlpaal van 1 000 pk bereikt hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023