Renault presenteert zwarte F1-bolide: R.S.20

Ook Het Renault F1-team heeft haar nieuwe wagen voor het seizoen 2020 voorgesteld. De Franse constructeur deed dat opvallend genoeg tijdens een event waarbij wel de rijders maar niet de nieuwe F1-bolide aanwezig waren.


Daniel Ricciardo zal net als vorig jaar de kleuren van Renault in de Formule 1 verdedigen. De immer goedlachse Australiër zal dat wel met een nieuwe teamgenoot doen.

De Duitser Nico Hulkenberg nam eind vorig jaar gedwongen afscheid van de Formule 1 en wordt bij Renault vervangen door voormalig Mercedes-protégé Esteban Ocon die na een jaar afwezigheid terugkeert naar de Formule 1.

Een opsteker is dat uiteraard voor Ocon maar tegelijkertijd ook een kleine teleurstelling. De Fransman leek halverwege vorig seizoen immers kans te maken om dit jaar de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton te worden. Mercedes verkoos uiteindelijk echter om Valtteri Bottas te behouden.

Na een teleurstellend F1-seizoen 2019, waarin het verslagen werd door McLaren dat eveneens met Renault-motoren rijdt, wil de Franse constructeur dit jaar de puntjes op de i zetten. Renault wil met andere woorden verder timmeren aan de weg naar de absolute top en haar ultieme doel: opnieuw wereldkampioen worden.

De Renault RS20 zal daartoe een belangrijke bijdrage moeten leveren door dit jaar McLaren te verslaan en daarnaast ook de kloof met de top drie te helpen dichten. In de aanloop naar de presentatie had Renault al laten verstaan dat het dit jaar op zijn minst voor podiumplaatsen wil strijden.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”renaultRS20_headline.jpeg”;}
Ook Het Renault F1-team heeft haar nieuwe wagen voor het seizoen 2020 voorgesteld.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print